Wednesday, June 20, 2012

Karl Shafeq peserta ketujuh tersingkir Master Chef Selebriti

Episod ke 15 pada 19 Jun 2012, telah menyaksikan Karl Shafeq terkeluar daripada Master Chef Selebriti. Mula-mula sebelum sajian pantas dan penyingkiran bermula, Karl Shafeq dah kata mungkin dia yang akan terkeluar.  Sebab dia kata, sbb rakan-rakan lain hebat belaka. Masin pulak mulut dia.

Dengan bertemakan Chop, Karl Shafeq telah memilih ikan Salmon utk dijadikan hidangan istimewa. Mula-mula Chef Amran rasa memang sedap. Tiba-tiba bila Chef Joe potong, tengah-tengah ikan salmon mentah. Alamak...Ada tulang pulak. Mungkin ini, yang menyebabkan Karl Shafeq tersingkr.

Menu: Salmon Rangup bersama Kentang dan Lobak Lenyek

(Sumber: http://www.astro.com.my/masterchef/articles/art_11152.html)
Apa2 pun tahniah kepada Karl Shafeq kerana menyumbangkan RM4000 kepada House of Joy. Hidangan paling cantik adalah daripada Tomok iaitu Menara Kambing.
Paling aku kelakar sangat Azwan Ali telah menyediakan dua jenis protein iaitu ikan salmon dan burung puyuh. Bukan apa, sebab dia boleh dengar ambil dua bahan. (Selalu dia konfius). Ini dia hidangan Azwan Ali, Salmonrung Mahawangsa Ala Tom.(Semua foto adalah sumber daripada: http://www.astro.com.my/masterchef)

No comments: